5. Festival francuskog filma: 14-18. jun 2023. godine

Sve vesti / Dunav Film Fest besplatno u online bioskopu Moj OFF

Dunav Film Fest besplatno u online bioskopu Moj OFF

Dunav Film Fest besplatno u online bioskopu Moj OFF

Film  “Plamena Jeres” sa Mik Džegerom i Donaldom Saterlendom PREMIJERNO na Dunav Film Fest-u u Online bioskopu MOJ OFF. Film „Zvizdači“ rumunskog reditelja Kornelija Porumbojua u okviru programa Novi Rumunski film.

DUNAV FILM FEST koji se treću godinu zaredom održava u gradu Smederevu, ovaj put naći će se i na novoj lokaciji, u virtuelnoj “dvorani” Online bioskpa MOJ OFF.

Punih šest dana, od 11. do 16. septembra ljubitelji kako različitih kinematografija kroz čije države protiče reka Dunav, tako i evropskog filma uopšte moći će da pogledaju potpuno BESPLATNO jedanaest evropskih ostvarenja raspoređenih u dva odvojena programa– Novi Rumunski film i Best of Europe

Film “Plamena Jeres” (The Burnt Orange Heresy) sa Mik Džegerom, Donaldom Saterlendom i Elizabet Debicki u glavnim ulogamaPREMIJERNO će biti prikazan na MOJ OFF u utorak, 15. septembra, u okviru programa Best of Europe. Prošlogodišnja nagrada Fondacije Mimo Rotela, na Filmskom festivalu u Veneciji, pripala je Miku Džegeru i Donaldu Saterlendu, a film se bavi pričom o ambicioznom trgovcu unajmljenom da ukrade vrednu sliku jednog od najzagonetnijih slikara svih vremena. Opsednut pohlepom, sve je nesigurniji u ishod operacije koja izmiče kontroli.

Još jedna festivalska PREMIJERA, ostvarenje “Nobadi”višenagrađivanog reditelja Karla Markovicsa biće prikazano na adresi mojoff.net poslednjeg dana održavanja Dunav Film Fest-a (16.9.). Ova austrijska drama osvrće se na trenutke života jednog mrzovoljnog starca koji traži pomoć migranta iz Avganistana kako bi sahranio svog psa. Kako vreme prolazi dan dobiva neočekivani zaokret. Dok se njih dvojica trude da veruju jedan drugome, Adib pronalazi načine kako da smiri besnog starca. Senft saznaje da Adib ima ranu na stopalu, koja se čini prilično loše lečenom, ali Adib se pretvara da je sve u redu. Kad se posao obavi, čini se da je Senftu laknulo što je stranca izveo iz njegovog dvorišta.

Program Novi Rumunski film posebno ističe naslove dvojice istaknutih rumunskih reditelja – Kornelija Porumbojua i Radu Jude. Ljubitelji rumunskih filmskih ostvarenja moći će da pogledaju poslednji Porumbojuev film “Zviždači” (The Whistlers) koji je premijerno prikazan na Kanskom festivalu 2019. gde se našao u trci za Zlatnu plamu, a potom na Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu, kao i filmove reditelja Radu Jude “Svi u našoj porodici” i “Aferim”.

Filmovi na platfromi Moj Off biće dostupni od 12 do 23.59h u danu kada su najavljeni na sajtu www.mojoff.net.

Scroll to Top