ZAŠTO DUNAV FILM FEST?

Čemu filmski festivali, posebno danas kada je sve dostupno na internetu?

Ili zašto film pored sveprisutnih i nametnutih reality programa i kratkih videoformi na internetu?

Festivali prikazuju opus najboljih filmova i javnosti na jednom mestu omogućuju uvid u recentno filmsko stvaralaštvo.

Sveprožimajuća energija zajedničkog gledanja filmova pod otvorenim nebom nemerljiva je sa malim displejem ili monitorom i ostankom u svoja četiri zida.

Film kao umetničko delo odraz je autorskog pogleda na svet. On je razmena mišljenja i vrednosti iza kojih autori stoje. Film ima moć menjanja naših stavova prema sebi, drugima, životu...

Kada je festivalska pozornica smeštena u opevanu smederevsku tvrđavu, naše jedino Smederevo, Dunav sa čarobnim adama, uz izvrsnu hranu, vino, atmosferu i muziku, šta se bolje može zamisliti?

Dunav Film Fest - Smederevo 2018. održaće se u Smederevu od 19. do 23. avgusta i omogućiće smederevskoj publici uvid u brojne umetničke filmove iz zemalja podunavskog sliva.

U toku  šest Festivalskih dana pored deset najnovijih umetničkih ostvarenja u glavnom programu Festival će sadržati i brojne prateće programe

Dunav Film Fest – Smederevo 2018 postaće ogledalo filmske umetnosti koji će pružiti mogućnost da se vide recentna i reprezentativna filmska otvaranje iz zemalja sa kojima delimo najznačajniji sliv koji prolazi kroz našu zemlju i Smederevo.

Kulturni značaj ovog festivala ogroman, posebno zbog činjenice da u našoj zemlji ne postoje ovakva vrsta festivala a da ih ima u svim zemljama podunavskog sliva.

Dunav Film Fest – Smederevo 2018 uspeće da okupi ne samo ljude koji su direktno ili indirektno zaslužni za nastajanje ovog Festivala već i mlade ljude koji će sazrevati i kao publika koja aktivno učestvuje u samom festivalu.

U timu Festivala se nalaze i uspešni poslovni ljudi čiji zadatak je da se unapredi marketing i promocija ovog festivala.

Uzimajući u obzir da Festival u sledećoj godini treba da se obogati programima kao što su: Radionice, forumi, predavanja, tribine i prezentacije, budžet jeste skorman ali je realan jer se radi o međunarodnom festivalu na ne standardnim lokacijama.

U saradnju sa brojnim inostranim centrima i ambasadama, kao i uz pomoć finansijskih i medijskih sponzora Dunav Film Fest – Smederevo 2018m u godinama koje dolaze obezbediće novi pomak u kvalitetu programa i efikasnu organizaciju ove manifestacije.

Hvala svima koji podržavaju naš zajednički letnji dunavski san na najlepšem mestu Smederevske tvrđave i samog Smedereva.

PODRŠKA