5. Festival francuskog filma: 14-18. jun 2023. godine

Sve vesti / Četiri programske celine Dunav Film Festa

Četiri programske celine Dunav Film Festa

Četiri programske celine Dunav Film Festa

Trideset pet filmskih ostvarenja podunavske kinematografije podeljenih u četiri programske celine biće prikazano na četiri atraktivne lokacije u Smederevu od 18. do 23. avgusta, u okviru manifestacije „Dunav film fest – Smederevo 2018“.

 

U Malom gradu Smederevske tvrđave odvijaće se glavni program. Na ovoj lokaciji biće prikazano osam aktuelnih filmskih ostvarenja evropske i podunavske kinematografije u Takmičarskoj selekciji, dok će film “Svi znaju” koji je otvorio ovogodišnji Kanski filmski festival, biti prvi prikazan na startu novoosnovanog festivala podunavskih zemalja.

Digitalno restauriran u okviru projekta Vip Kinoteka, film Gorana Paskaljevića “Varljivo leto ’68”, biće premijerno prikazan i zatvoriće manifestaciju u prisustvu samog autora i ekipe filma.

U okviru programa Dunavski hitovi na pristaništu na Dunavu, pod otvorenim nebom, biće prikazano pet odabranih filmova u čijoj produkciji je učestovalo sedam država podunavskog sliva.

Program Vip Kinoteka odvijaće se u centralnoj pešačkoj zoni Smedereva na Karađorđevom trgu. Ljubitelji domaće kinematografije imaće priliku da besplatno pogledaju restaurirane verzije srpskih klasika, remek-dela domaće kinematografije, u vrhunskom izdanju slike i tona.

U Centru za kulturu grada Smedereva biće prikazano 15 filmova u dva programa. Program Tvrđave Dunava obuhvatiće deset dokumentarnih filmskih ostvarenja u produkciji Filmskih novosti, dok će u okviru programa Velikani evropske umetnosti domaćoj publici premijerno biti prikazano pet filmova koji su posvećeni najznačajnijim evropskim umetnicima 20 veka.

Prodaja ulaznica je počela u subotu, 28. jula, na biletarnici Centra za kulturu grada Smedereva.

Cena karte za Takmičarski program koji će se odvijati u Malom gradu Smederevske tvrđave iznosi 200 dinara za obe večernje projekcije, dok za projekcije u okviru programa Dunavski hitovi iznosi 100 dinara.

Za ostale programe projekcije su besplatne.

Novoosnovani filmski festival „Dunav film fest“, koji će se ove godine održati u srednjovekovnoj prestonici srpske despotovine, ljubiteljima filma pružiće priliku da premijerno pogledaju neka od najznačajnijih aktuelnih filmskih ostvarenja nastalih u deset država kroz koje protiče Dunav.

Scroll to Top