5. Festival francuskog filma: 14-18. jun 2023. godine

Sve vesti / Dunav Film Fest na Moj OFF online filmskoj platformi

Dunav Film Fest na Moj OFF online filmskoj platformi

Dunav Film Fest na Moj OFF online filmskoj platformi

Četvrto izdanje Dunav Film Festa održaće se od 20. do 25. avgusta u Smederevu, a ljubitelji kinematografije moći će da isprate program festivala na MojOFF filmskoj platformi.

 

Saradnja Festivala Podunavskih zemalja i MojOFF filmske platforme nastavlja se i ove, već druge za redom, godine, tako da će publika imati mogućnost da Dunav Film Fest isprati i onlajn na zvaničnom sajtu platforme mojoff.net uporedo sa bioskopskim projekcijama.

Ovogodišnji festival donosi trideset filmova, od kojih će se na platformi naći više od dvadeset filmskih ostvarenja sa festivala, a premijerno i tri filma iz takmičarskog programa – “Fabian” , “Izveštaj Aušvica” i “Tereza 37” koji će se takmičiti za nagradu “Dunavska lađa”.

Svim novim korisnicima platforme Festival će biti dostupan u vidu promo perioda po ceni od 1RSD.

Ono što je važno, što Dunav donosi ove godine jesu filmovi dunavske, evropske, ali i svetske kinematografije u Smederevo, a ovaj grad će zahvaljujući trendu koji je uspostavljen prošle godine nastaviti da prikazuje filmove i preko platforme MojOFF“, izjavio je Igor Stanković – idejni tvorac Dunav Film Festa i dodao da će MojOFF platforma omogućiti da i cela Srbija prati program festivala i da će sve ono što bude prikazano u Smederevu, moći da se pogleda onlajn.

Jugoslav Pantelić – umetnički direktor Dunav Film Festa naglasio je da “ne treba zaobići jedan izuzetno dirljiv i važan film snimljen u našoj regiji, a to je film koji kao reditelj potpisuje Danilo Šerbedžija – “Tereza 37”. Ovaj film predstavlja fantastičnu Lanu Barać i Dragana Mićanovića u glavnim ulogama i sasvim sigurno će osvojiti publiku.”

Jugoslav je takođe dodao da nam stiže i najnoviji film reditelja Dominika Grafa iz Nemačke i koji nas vraća u Berlin 1920. sa Tomom Šilingom. – “Fabian”.

Da je zaista prisustvo filmova žanrovski izuzetno eklektično ove godine u programu Dunav Film Festa govori i podatak da će se za ovogodišnju nagradu takmičiti i najnoviji film Petera Bebjaka iz Slovačke. U pitanju je slovačko-češka koprodukcija “Izveštaj Aušvica” koji je bio slovački kandidat za nagradu OSKAR ove godine.

Pored ovih ostvarenja, MojOFF platforma će ispratiti i ostale programe festivala koje upotpunjuju i dva ovogodišnja OSKAROVCA “Još jedna tura” i “Minari”, kao i filmovi koji ove godine zaslužuju festivalsko prikazivanje poput italijanske drame “Sestre Makaluso” i danskog trilera “Dnevnik 64”.

MojOFF platforma već drugu godinu za redom prati Dunav Film Fest i na online-u, te sa pravom može izneti epitet NAJEKSKLUZIVNIJE filmske platforme u regionu budući da je jedina filmska platforma koja istovremeno prati filmske festivale.

Podsetimo, festival MojOFF nastao je proleća 2020. godine, a s početkom leta 2021. online filmska “dvorana“ MojOFF postala je atraktivna platforma koja uz pomoć pretplate, publici i posetiocima ovog Online mesta, pruža ekskluzivan filmski repertoar.

Scroll to Top